Boek een energieaudit en warmtescan

Wil je graag weten waar je woning warmteverlies vertoont en waar het beter kan met het energieverbruik, dan kan je een energieaudit met warmtescan aanvragen.

Meer weten

Wat houdt een audit en warmtescan in?
  • Bij een energieaudit met warmtescan komt er tijdens de winterperiode een energiedeskundige langs in de woning. Die neemt met een warmtebeeldcamera foto’s langs buiten en binnen om na te gaan waar er precies warmte verloren gaat. De scan duurt ter plaatse ongeveer anderhalf uur. Na het bezoek krijg je een rapport met sprekende beelden en tips om je woning energiezuiniger te maken. Die tips gaan specifiek over isolatietechnieken, technische installaties en hernieuwbare energie.
  • De warmtescan wordt enkel uitgevoerd als het koud is. Er moet voldoende verschil zijn tussen de binnen- en buitentemperatuur om de warmteverliezen op te sporen.
  • Tijdens de warmere maanden kunnen we bij je langs komen voor een energieaudit. Ook na dit bezoek krijg je een rapport. In de winterperiode komen we terug met de warmtebeeldcamera.
Hoeveel kost een warmtescan/energieaudit mij?
  • De kostprijs voor een energieaudit en/of warmtescan hangt af van de gemeente waar je woont. Een warmtescan/energieaudit kost slechts 50 euro in Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kraainem, Londerzeel, Meise, Steenokkerzeel, Vilvoorde en Zemst. In Machelen betaal je slechts €25.

  • Voor de andere gemeenten kan je onderaan in de zoekmachine terecht bij de juiste partner, ook wat betreft de tarieven.

Hoe kan ik een warmtescan/energieaudit aanvragen?