Energie

Rentevoet Mijn VerbouwLening halve procent hoger

Wie de kwaliteit of energieprestatie van zijn of haar woning wil verbeteren, kan daar in Vlaanderen de Mijn VerbouwLening voor aanvragen, die tot 60.000 euro oploopt. Tot vorige week bedroeg de rentevoet van Mijn VerbouwLening 2,25%, maar die is zopas gestegen naar 2,75%.

Mijn VerbouwLening is een initiatief van de Vlaamse overheid waarmee je renovatiewerken kan financieren. Naast isolatiewerken, kan je ook lenen voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, binnenrenovatie of het veiliger maken van de elektriciteit, ...

De rentevoet van Mijn VerbouwLening is gekoppeld aan de wettelijke rentevoet. Voorheen bedroeg de rentevoet van Mijn VerbouwLening 2,25%. Deze rentevoet is nu gestegen naar 2,75% voor alle aanvragen van Mijn VerbouwLening sinds 24 februari 2024.

Goed om te weten

  • Je kan maximaal 60.000 euro lenen aan de hand van goedgekeurde offertes
  • De looptijd van de lening is maximaal 25 jaar
  • Er zijn geen dossierkosten aan verbonden
  • De rente bedraagt 2,75% sinds 24 februari 2024

Nu enkel online
Vooirtaan is het niet langer mogelijk om je kredietaanvraag in te dienen via de post. Je dient de aanvraag te doen via het online loket van Vlaanderen. Wie geen of weinig digitale vaardigheden heeft kan hiervoor terecht op het woon- en energieloket van de gemeente.

Combineren
Sinds 1 januari moet je bij de aanvraag van Mijn VerbouwPremie aanduiden dat je voor deze investering een Mijn VerbouwLening hebt aangevraagd. De premie zal dan aangewend worden als vervroegde afbetaling van je Mijn VerbouwLening.

Gepubliceerd op 29 februari 2024