Energie

Lager btw-tarief voor gas en stroom tot eind 2022 én hogere stookoliecheque

Het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor gas en elektriciteit blijft tot eind dit jaar van kracht. Het bedrag van de stookoliecheque gaat dan weer licht omhoog.

De federale regering verlengt de steunmaatregelen om de hoge energiefactuur te dempen tot eind dit jaar. Het gaat om het sociaal tarief voor 2 miljoen gezinnen, de btw-verlaging naar 6 procent op elektriciteit en gas en de verlaging van de accijnzen op brandstoffen. De maatregelen liepen normaal tot 30 september.

Ook aan de mensen die op stookolie verwarmen, is er gedacht. De federale regering besliste in april om een cheque of premie van 200 euro te voorzien voor wie zijn woning verwarmt met stookolie of propaan. Intussen heeft de regering beslist om dat bedrag te verhogen naar 225 euro. Wie aanspraak wil maken op de premie, moet een online- of papieren formulier invullen en naar de federale overheidsdienst (FOD) Economie sturen. De formulieren zullen vanaf 7 juli beschikbaar zijn en ingevuld kunnen worden. Meer info via de website van de FOD Economie.

Gepubliceerd op 29 juni 2022