Vind een betrouwbare aannemer

Heb je voor jezelf beslist dat je wil bouwen of verbouwen, dan moet je op zoek naar een aannemer. Maar welke aannemer moet je nu kiezen uit dat ruime aanbod? Wij helpen je op weg met ons aanbod 'Energiek Wonen'.

Met een aanbod van kwalitatieve aannemers voor isolatie, ramen, zonnepanelen en warmtepompen geeft Energiehuis 3Wplus in samenwerking met Energiehuis IGO en Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei je graag een duwtje in de rug.

Energiek Wonen

AANBOD

Dakisolatie

 

Dakisolatie

Veel daken in Vlaanderen zijn niet of onvoldoende geïsoleerd. Dit betekent een grote verspilling van energie en een verlies aan wooncomfort. Je dak isoleren geeft je de mogelijkheid om met een relatief kleine investering een grote energiebesparing te realiseren en je wooncomfort te verhogen. 

Inschrijven 

 

Zoldervloerisolatie

 

Zoldervloerisolatie

Gebruik je je zolder niet zo intensief, bijvoorbeeld alleen als bergruimte? Kies dan voor zoldervloerisolatie. Dat gaat sneller en is goedkoper dan je hellend dak te laten isoleren. Doordat je de zolderruimte niet mee hoeft te verwarmen, bespaar je nog meer energie.

Inschrijven

 

Muurisolatie

 

Muurisolatie

Als de buitenmuren van je woning nog niet geïsoleerd zijn, verdwijnt er zo'n 20% van de warmte via de muren. Heeft je woning spouwmuren die voldoende breed zijn, dan kan je de muren relatief goedkoop laten isoleren. Een alternatief is buitengevelisolatie. Met het isoleren van je muren bespaar je op energie en verhoog je je wooncomfort. 

Inschrijven

 

Ramen en beglazing

 

Beglazing en ramen

In een niet-geïsoleerde woning verlies je tot 15% van de warmte via ramen en deuren. Investeren in kwaliteitsvolle beglazing en duurzame raamprofielen is dus geen overbodige luxe. Meer nog: doordacht isoleren van de bouwschil stopt niet bij een uitstekende dak-, muur- en vloerisolatie. Ga dus gerust nog een stapje verder, voorzie ook een efficiënte raam- en deurisolatie en geniet heerlijk comfortabel van een nog lagere energiefactuur.

Inschrijven

 

Zonnepanelen

 

Zonnepanelen

Ondanks de afschaffing van de terugdraaiende teller blijven zonnepanelen een rendabele investering. Bovendien is er sinds 2021 een premie tot 1500 euro en krijg je ook een (kleine) terugleververgoeding voor de stroom die je niet verbruikt en op het net injecteert. Wel wordt de hoeveelheid zelfconsumptie belangrijker: hoe meer je de geproduceerde stroom direct verbruikt, hoe interessanter. Daarnaast werd ook de premie voor een thuisbatterij verhoogd. Laat dus zeker een vrijblijvende offerte maken door onze aannemer.

Inschrijven

 

Warmtepomp

 

Vlaams-Brabant

Vlaanderen

 

 

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het water of de bodem. Het is één van de meest efficiënte manier om te verwarmen of om warm water te maken. Voor elke eenheid elektriciteit haalt een pomp tot 3 eenheden warmte uit de omgeving. Een warmtepomp combineer je bij voorkeur met een lage temperatuur afgiftesysteem (bvb vloerverwarming). Als vloerverwarming geen optie is, kan je kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp met verschillende binnen-units.

Heb je nog een elektrische boiler staan? Dan is een warmtepompboiler een heel interessante investering: op 4 jaar heb je de meerkost terugverdiend. Denk ook aan de mooie premie voor warmtepompen.

(Het aanbod warmtepompen kadert in het project Warmtewende en is een samenwerking met Vlaanderen, de Provincie Vlaams-Brabant en onze partners Energiehuis IGO en Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei) 

Inschrijven

Waarom kiezen voor ons aanbod?

 • Correcte prijs
 • Betrouwbare en lokale installateurs en aannemers
 • Hoge kwaliteit van materialen en plaatsing
 • Objectieve en heldere informatie
 • Goede en vlotte dienstverlening
 • Aanbod verbonden aan normen voor premies
 • Opvolging van offerte tot en met plaatsing. Wij blijven jouw aanspreekpunt van A tot Z.
Aannemer

Hoe gaan we te werk?

 • Surf naar de inschrijvingstool.
 • Schrijf je in: geef je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en vink je keuze aan
 • Hulp nodig bij je renovatie? Schakel een renovatiecoach in. 
 • De geselecteerde aannemer/installateur contacteert je binnen de 10 werkdagen voor een afspraak.
 • De aannemer/installateur komt langs, verzamelt de nodige gegevens om een offerte te maken en bespreekt met jou de mogelijkheden.
 • Je ontvangt je prijsofferte binnen de 10 werkdagen. De offerte is gratis en vrijblijvend.
 • Als je ingaat op het aanbod onderteken je de offerte.
 • De aannemer/installateur maakt een afspraak met jou voor de realisatie van je project. 
Aannemer

Schakel een renovatiecoach in

Wil je weten hoe je best start met je renovatie? Wil je hulp met het opvragen van offertes en aanvragen van premies? Laat dan een renovatiecoach langs komen. 

Ga zelf op zoek naar een aannemer

Niet gevonden wat je zocht? Of wil je zelf op zoek naar een aannemer of meerdere offertes opvragen? Via de zoekmachines van de Vlaamse Confederatie Bouw, de Bouwunie of Ecobouwers kan je gemakkelijk per regio en type werken zoeken.

Meer weten? Contacteer ons gerust.

Ine Renson
Projectmedewerker Energie
Banner Energiek Wonen