Renovatiecoach komt met Mobiel Energiehuis naar Zemst

De renovatiecoach staat van 1 tot 12 juni met het Mobiel Energiehuis in Zemst. Alle inwoners kunnen er gratis advies krijgen over duurzaam wonen en (ver)bouwen).

Het Mobiel Energiehuis van 3Wplus, de opvolger van de Kyotomobiel, strijkt in juni neer in Zemst. Inwoners kunnen er gratis advies bekomen over energie besparen en duurzaam wonen en (ver)bouwen.

Verder kunnen inwoners van Zemst voor 50 euro een energieaudit aanvragen, met de optie om in de winter ook een warmtescan te laten uitvoeren. Wie tot de beschermde doelgroep behoort (www.energiesparen.be/sociaal/beschermd/wie) kost dit slechts 25 euro. Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.

BENOvatiecoach helpt

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren (wat staat voor ‘beter renoveren’), is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt een BENOvatiecoach begeleiding bij de renovatie, zoals onder meer mee aannemers zoeken, offertes aanvragen en vergelijken, premies aanvragen. De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Praktisch:

Het Mobiel Energiehuis staat van 1 tot en met 12 juni op de parking aan GC De Melkerij. Je kan er na afspraak terecht voor een gesprek met energiedeskundige Eline De Vos op dinsdag van 16 tot 19 uur, en op woensdag en vrijdag van 12 tot 15 uur. Contacteer Eline voor een afspraak via eline.devos@3wplus.be of 0491 61 43 51.