Vraag een energieaudit en warmtescan aan

Wil je graag weten waar je woning warmteverlies vertoont en waar het beter kan met het energieverbruik, dan kan je een energieaudit met warmtescan aanvragen.
Wat houdt een audit en warmtescan in?
  • Door slecht geïsoleerde daken, muren en ramen gaat er enorm veel energie verloren. Met de steeds duurder wordende energieprijzen merken we dat ook aan de energiefactuur. Om dit te verminderen kan je het hele jaar door een energieaudit aanvragen. Bij zo’n audit komt een energiedeskundige bij je thuis langs om te onderzoeken waar en hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken. Deze screening resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen. De audit duurt ongeveer anderhalf à twee uur.

  • Tijdens de herfst en winter voert de energiedeskundige naast de audit ook meteen een warmtescan uit, dit voor dezelfde prijs als een energieaudit. Daarbij gaat de energiedeskundige met een warmtebeeldcamera na waar er warmte verloren gaat, zowel langs binnen als buiten. Na het bezoek krijg je een rapport met daarbij de sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en winter omdat er dan meer thermisch contrast is tussen de buiten- en binnentemperatuur.

Hoeveel kost een warmtescan/energieaudit mij?
  • De kostprijs voor een energieaudit en/of warmtescan hangt af van de gemeente waar je woont. Een energieaudit (al dan niet met warmtescan) kost 50 euro in Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kraainem, Londerzeel, Merchtem, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zemst. Inwoners van Machelen betalen slechts 25 euro.

  • Voor de andere gemeenten kan je onderaan in de zoekmachine terecht bij de juiste partner, ook wat betreft de tarieven.

Hoe kan ik een warmtescan/energieaudit aanvragen?

Daniel Van Maanen
Contactpersoon Asse
Eline De Vos
Contactpersoon Kampenhout, Steenokkerzeel
Glenn Vlasselaer
Contactpersoon Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren
Gunther Peeterbroeck
Contactpersoon Grimbergen, Meise, Merchtem
Nele Van Buggenhout
Contactpersoon Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk, Zemst
Steven Fevery
Contactpersoon Vilvoorde
Energiedeskundige
Asse, Kraainem, Machelen, Wemmel, Wezembeek-Oppem

Andere gemeente? Vind hier waar jij terecht kan voor een warmtescan/energieaudit:

Energie

Duurzaam bouwadvies - Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

Ga je voor een grondige verbouwing of nieuwbouw, waarbij alle aspecten van een duurzame en klimaatbestendige renovatie aan bod komen? Dan kan je terecht bij het Steunpunt Duurzaam Wonen & Bouwen voor advies.

Visit link
Toon meer minder
Energie

Energieaudit en warmtescan 3Wplus

Wil je graag weten waar je woning warmteverlies vertoont en waar het beter kan met het energieverbruik, dan kan je een energieaudit met warmtescan aanvragen.

Visit link
Toon meer minder