Vraag een energieaudit en warmtescan aan

Wil je graag weten waar je woning warmteverlies vertoont en waar het beter kan met het energieverbruik, dan kan je een energieaudit met warmtescan aanvragen.
Wat houdt een audit en warmtescan in?
  • Bij een energieaudit met warmtescan komt er tijdens de winterperiode een energiedeskundige langs in de woning. Die neemt met een warmtebeeldcamera foto’s langs buiten en binnen om na te gaan waar er precies warmte verloren gaat. De scan duurt ter plaatse ongeveer anderhalf uur. Na het bezoek krijg je een rapport met sprekende beelden en tips om je woning energiezuiniger te maken. Die tips gaan specifiek over isolatietechnieken, technische installaties en hernieuwbare energie.
  • De warmtescan wordt enkel uitgevoerd als het koud is. Er moet voldoende verschil zijn tussen de binnen- en buitentemperatuur om de warmteverliezen op te sporen.
  • Tijdens de warmere maanden kunnen we bij je langs komen voor een energieaudit. Ook na dit bezoek krijg je een rapport. In de winterperiode komen we terug met de warmtebeeldcamera.
Hoeveel kost een warmtescan/energieaudit mij?
  • De kostprijs voor een energieaudit en/of warmtescan hangt af van de gemeente waar je woont. Een warmtescan/energieaudit kost slechts 50 euro in Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zemst. In Machelen betaal je slechts 25 euro. In Hoeilaart, Overijse, Bertem, Tervuren en Huldenberg is de audit gratis maar betaal je 50 euro voor een warmtescan.

  • Voor de andere gemeenten kan je onderaan in de zoekmachine terecht bij de juiste partner, ook wat betreft de tarieven.

Hoe kan ik een warmtescan/energieaudit aanvragen?

Daniel Van Maanen
Contactpersoon Vilvoorde (Maurits Duchéhof, Wijk Broek, Wijk Slachthuis)
Eline De Vos
Contactpersoon Kampenhout, Steenokkerzeel
Glenn Vlasselaer
Contactpersoon Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren
Gunther Peeterbroeck
Contactpersoon Grimbergen, Meise, Merchtem
Nele Van Buggenhout
Contactpersoon Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk, Zemst
Steven Fevery
Contactpersoon Vilvoorde
Energiedeskundige
Asse, Kraainem, Machelen, Wemmel, Wezembeek-Oppem

Andere gemeente? Vind hier waar jij terecht kan voor een warmtescan/energieaudit:

Energie

Duurzaam bouwadvies - Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

Ga je voor een grondige verbouwing of nieuwbouw, waarbij alle aspecten van een duurzame en klimaatbestendige renovatie aan bod komen? Dan kan je terecht bij het Steunpunt Duurzaam Wonen & Bouwen voor advies.

Visit link
Toon meer minder
Energie

Energieaudit en warmtescan 3Wplus

Wil je graag weten waar je woning warmteverlies vertoont en waar het beter kan met het energieverbruik, dan kan je een energieaudit met warmtescan aanvragen.

Visit link
Toon meer minder