Proeftuin Essenbeek

Ben je inwoner van Essenbeek en zou je je dak, gevel of de ruimte rond je woning wat groener willen? Vraag dan via het project 'Proeftuin Essenbeek' advies aan onze groenadviseur. Voor slechts 10 euro staat ze je bij van a tot z, van het aanvragen van de offertes tot begeleiding bij de uitvoering.

Waarom deelnemen?

Met een groendak, een groene gevel en minder verharding maak je je woning mooier, klimaatvriendelijker en beter bestand tegen wateroverlast. Een groendak en gevelbeplanting zorgen voor meer biodiversiteit én houden de hitte buiten. Minder harde ondergrond rond je huis maakt dat regenwater via de grond kan wegtrekken. Ook een groendak zorgt voor een tragere afvoer van water.

Hoe gaan jullie te werk?

Als je interesse toont, komt de groenadviseur langs bij je thuis. Ze stelt een advies op met onder meer een overzicht van de maatregelen die kunnen genomen worden. Je kan ook volledige begeleiding krijgen bij je project: van de ontwerpselectie en op het opvragen van offertes tot de keuze van de aannemer en de opvolging van de werken.

geveltuin

Kom ik in aanmerking voor een advies?

Je komt in aanmerking als je woont in een van volgende straten: Borreweg, Boterham, Broek, Bronstraat, De Floere, Dodeweg, Dreef, Halleweg, Heideken, Isidore Devilléstraat, Kapelweg, Kasteelstraat, Keerstraat, Kleemstraat, Maasdal, Nijvelsesteenweg, Pijpaenshoek, Raymond Vogeleerstraat, Steenstraat, Vijverweg, Warande, Warandeberg of Zavelstraat.

Hoeveel zal het me kosten?

Voor een advies betaal je slechts 10 euro. Voor de begeleiding tot aan de uitvoering hoef je niets extra te betalen. Als je overgaat tot realisatie, krijg je een waardebon van 10 euro bij Veloofleur of Ecoflora. 

aanleg groendak

Wat is het doel van het project?

Essenbeek klimaatrobuust maken door op een duurzame manier om te gaan met groen en regenwater. Het project past binnen het Plan Boommarter, dat onder meer als doelstelling heeft om de dorpskern van Essenbeek te vergroenen. 

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan via onze groenadviseur (zie contactgegevens hieronder). Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Het project loopt nog tot juni 2023.

groendak aanleggen

Vragen of inschrijven voor advies?

Annelore Michiels
Groenadviseur

Meer weten over groendaken, geveltuinen en ontharding?

Groendak

Meer info

Geveltuin

Meer info

Ontharden

Meer info

Het project is een samenwerking tussen verschillende partners:

halle

Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei

Vlaams br

​(met klimaatsubsidie van de provincie)

logo energiehuis 3Wplus​​​​​​

logo Plan Boommarter