Energie

Woningpas ook beschikbaar voor ondernemingen

Het toepassingsgebied van de woningpas, het digitaal paspoort van een woning, wordt uitgebreid naar alle ondernemingen in Vlaanderen.

Vanaf nu kan ook in de naam van een onderneming de woningpas geraadpleegd en gedeeld worden met derde partijen (zoals een boekhouder, notaris, …). Deze uitbreiding zorgt ervoor dat ondernemers en op een efficiëntere manier toegang hebben tot alle door de overheid gekende informatie over de woningen in eigendom van de onderneming.

De timing voor de uitbreiding van woningpas naar ondernemers is geen toeval. De renovatieverplichting voor residentiële gebouwen die in 2023 van start gaat, maakt van woningpas een onmisbare tool. De Woningpas zorgt niet alleen voor een administratieve vereenvoudiging, maar ondersteunt ook het volledige renovatietraject. De tool biedt een handig overzicht van de te doorlopend stappen tijdens het (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren van de woning. Ook de volgorde van de uitvoeringswerken, de kostprijs, de resultaten van het EPC en de bijhorende premies kan je er terugvinden.

Meer info via het VEKA.

Gepubliceerd op 24 februari 2022