Energie

Waar mijn woning isoleren? Vraag een warmtescan aan via het Mobiel Energiehuis

Inwoners van Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kraainem, Londerzeel, Meise, Vilvoorde en Zemst kunnen deze herfst en winter via het Mobiel Energiehuis van 3Wplus een warmtescan van hun woning laten uitvoeren. Zo kunnen ze meteen zien waar energiebesparende maatregelen nodig zijn.

Als inwoner van één van de acht gemeenten binnen het Mobiel Energiehuis van 3Wplus, heb je de kans om tijdens de herfst en de winter een warmtescan van je woning te laten uitvoeren. Voor slechts 50 euro gaat een energiedeskundige van vzw 3Wplus (die samenwerkt met het gemeentebestuur) met een warmtebeeldcamera na waar precies in je woning warmte verloren gaat. Aansluitend op de warmtescan volgt er een energieaudit waarbij de deskundige de hele woning onderzoekt om te zien waar het energiezuiniger kan.

Rapport met stappenplan
Op basis van de warmtescan en de energieaudit stelt de expert een rapport op met daarin een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd. Het rapport kan als basis dienen voor als je concrete plannen hebt om energierenovaties uit te voeren. Hiervoor kan je de energiedeskundige inschakelen als renovatiecoach. De renovatiecoach zorgt voor verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... Hiervoor hoef je niets extra te betalen. De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de warmtescan (50 euro). 
Voor kwetsbare doelgroepen kost de warmtescan 25 euro, en ze kunnen aanspraak maken op verhoogde premies.

Hoe warmtescan aanvragen?
Een warmtescan aanvragen, kan via eline.devos@3wplus.be of 0491 61 43 51. Inwoners van Vilvoorde nemen contact op via energiehuis@vilvoorde.be of 0484 92 44 64. Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en de winter. Het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten moet voldoende groot zijn, anders is het warmteverlies niet of niet goed te meten.