Energie

Waar mijn woning isoleren? Vraag een warmtescan aan

De energiedeskundigen van Energiehuis 3Wplus zijn in deze koudere periode opnieuw druk in de weer met warmtescans. De inwoners van een aantal gemeenten hebben nog de kans om er deze winter één te laten uitvoeren.

Met hun warmtebeeldcamera op zak trekken de energiedeskundigen van Energiehuis 3Wplus er deze herfst en winter opnieuw op uit om in een tiental gemeenten in Halle-Vilvoorde warmtescans van woningen uit te voeren. Met het toestel gaan ze na waar precies in de woning warmte verloren gaat. Aansluitend op de warmtescan volgt er een energieaudit waarbij de deskundige de hele woning onderzoekt om te zien waar het energiezuiniger kan.

Op basis van de warmtescan en de energieaudit stelt de expert een rapport op met daarin een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd. Het rapport kan als basis dienen voor wie concrete renovatieplannen heeft. Hiervoor kan de energiedeskundige ingeschakeld worden als renovatiecoach. De renovatiecoach zorgt voor verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... 

Een warmtescan met energieaudit kost 50 euro*. Mensen uit kwetsbare doelgroepen betalen slechts 25 euro en kunnen ook aanspraak maken op verhoogde premies. Wie renovatiebegeleiding wil, hoeft niets extra te betalen.

Hoe aanvragen?

Inwoners van Kampenhout, Machelen en Steenokkerzeel kunnen een warmtescan aanvragen via benoveren@3wplus.be. Vilvoordenaren kunnen terecht bij Steven Fevery via enenergiehuis@vilvoorde.be

(*25 euro in Machelen)