Maatwerk

Vlaamse sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2022

De Vlaamse sloop- en heropbouwpremie is verlengd tot eind 2022. De premie is verhoogd tot 10.000 al is ze niet cumuleerbaar met het federale btw-tarief van 6 procent.

Ook in 2021 en 2022 is het mogelijk om als particulier een premie te krijgen voor de afbraak van één of meer gebouwen in Vlaanderen en de herbouw van één of meer woningen of een appartementsgebouw die ermee gepaard gaat. Het bedrag van die Vlaamse sloop- en heropbouwpremie is zelfs opgetrokken van 7500 tot 10.000 euro. De premie is wel niet meer cumuleerbaar met het federale btw-tarief van 6 procent.

De slooppremie moet aangevraagd worden binnen de 3 maanden na de goedkeuring van de omgevingsvergunning voor de sloop en de heropbouw. Dossiers die te laat worden ingediend, kunnen niet genieten van de premie. Om in aanmerking te komen voor de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie moet aanvragers een  verklaring  op  eer  doen dat  ze niet in aanmerking kunnen komen voor het btw-tarief van 6 procent en geen aanvraag daartoe ingediend hebben of zullen indienen.

Meer info via de website van het VEKA.