Energie

Op zoek naar extra renovatiebudget: alle leningen op een rij

Ben je van plan om je woning te renoveren en nog op zoek naar extra budget voor je renovatie?  Dan lijsten wij graag voor jou op welke mogelijkheden er zijn:

  • Vlaamse Energielening: behoor je tot de prioritaire doelgroep dan kan je renteloos maximaal 15.000 euro  lenen, terug te betalen op maximaal10 jaar, voor allerlei energiebesparende maatregelen (isolatie, hernieuwbare energie, energiezuinige verwarming,...) Deze lening kan je enkel aanvragen bij je Energiehuis.
  • Energielening+ : erf je een woning of krijg je een woning geschonken, en ga je hiervoor géén hypothecair krediet aan, dan kan je tot 60.000 euro renteloos lenen, af te betalen op maximaal 20 jaar. Dit kan enkel indien de woning een slechte EPC-score haalt en je van plan bent om binnen de 5 jaar een beter EPC-label te behalen. Deze lening is ook enkel aan te vragen bij je Energiehuis.
  • Renteloos Renovatiekrediet: sta je op het punt een woning aan te kopen met een slecht EPC-label en wil je deze woning renoveren, dan kan je samen met je hypothecair krediet het Renteloos Renovatiekrediet aanvragen bij je bank. Ook hier kan je max. 60.000€ lenen, terug te betalen op max. 20 jaar, op voorwaarde dat je binnen de 5 jaar het vooropgestelde EPC-label behaalt.
  • Aanvullende renovatielening: deze lening van maximaal. 20.000 euro, aan een rente van 0,5% en af te betalen op maximaal 20 jaar, kan je aanvragen bij de provincie en is er enkel voor wie aan bepaalde inkomensvoorwaarden voldoet. De lening kan aangevraagd worden voor structurele werken, dakwerken, buitenschrijnwerk, verwarming, elektrische installaties en sanitair.

Meer info: energiehuis.3wplus.be/energielening

Kom je voor bovenstaande leningen niet in aanmerking? Dan verwijzen we je graag door naar een hypotheekwinkel of de online Spaargids waar je de energieleningen van de banken met elkaar kan vergelijken.