Energie

Je woning energiezuiniger maken? Schakel de sociale renovatiebegeleider in

Inwoners uit Halle-Vilvoorde die niet zo’n hoog inkomen hebben of tot een bepaalde doelgroep behoren en hun woning energiezuinig willen maken, kunnen voortaan een beroep doen op de sociale renovatiebegeleider van 3Wplus voor gratis ondersteuning.

Door de stijgende energieprijzen is het meer dan ooit nodig om je woning energiezuiniger te maken, zeker voor mensen die het financieel niet zo breed hebben. Door een samenwerking met Energiehuis 3Wplus kunnen inwoners van Halle-Vilvoorde worden bijgestaan worden door een sociale renovatiebegeleider als ze tot de prioritaire doelgroep behoren. Het gaat onder meer om mensen die een beperkt inkomen hebben of vallen onder het sociaal tarief. Ook personen die sociaal huren komen in aanmerking.

Na een aanvraag gaat de renovatiebegeleider ter plaatse om de woning te screenen. Op basis van dat eerste bezoek maakt ze nadien een prioriteitenlijst en een stappenplan op. Samen met de bewoners wordt bekeken welke werken realistisch zijn en hoe ze gefinancierd kunnen worden. Doorheen en na het renovatietraject kan de bewoner gratis een beroep blijven doen op de renovatiebegeleider voor werfopvolging en het aanvragen van premies.

Wie de sociale renovatiebegeleider inschakelen, kan contact opnemen via mimi.aerden@3wplus.be of 0491 71 38 55. Meer info: energiehuis.3wplus.be/sociale-renovatiebegeleider

Gepubliceerd op 2 juni 2022