Energie

Fluvius: ‘Almaar meer mogelijkheden met digitale meter’

In november werd 2 miljoenste digitale energiemeter in Vlaanderen geplaatst. Volgens netbeheerder Fluvius heeft een digitale meter veel voordelen. Een overzicht:

  • Dankzij de digitale meter moet je niet meer zelf je meterstanden doorgeven of hoeft er geen meteropnemer meer langs te komen. De digitale meter stuurt die automatisch door naar Fluvius.
  • Op mijn.fluvius.be kan je gratis zien hoeveel energie je precies verbruikt. Voor gas kan dat tot op uurniveau, voor elektriciteit zelfs per kwartier.
  • Je kan een digitale meter slim’ maken door hem te koppelen aan bepaalde apps, toepassingen en ‘slimme’ huishoudtoestellen. Zo kan je je elektrische apparaten laten werken op de meest voordelige tijdstippen. Dat kan via de gebruikerspoort op de meter. Verschillende energieleveranciers én commerciële spelers bieden die apps aan (zie overzicht op www.maakjemeterslim.be).
  • Met een digitale meter kan je je verbruik beter afstemmen op de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen. Maar je kan ook je overschotten zonnestroom verkopen aan je energieleverancier.
  • Dankzij de digitale meter kan je sinds kort kiezen voor een facturatie op maand- in plaats van op jaarbasis en aan energiedelen te doen. Die laatste mogelijkheid wordt volgend jaar nog uitgebreid.
Gepubliceerd op 29 november 2022