Energie

Eengemaakte Mijn Verbouwpremie vanaf 1 oktober 2022 aan te vragen via één loket

Een premie verkrijgen voor renovatie en energiebesparende maatregelen wordt vanaf 1 oktober 2022 een stuk eenvoudiger. De Vlaamse energie- en woonpremies worden immers samengevoegd tot ‘Mijn Verbouwpremie’, die via één loket aangevraagd kan worden.

Een renovatie is al complex genoeg, en de veelheid aan premies maakt het er niet meteen gemakkelijker op. De eengemaakte premie ‘Mijn Verbouwpremie’, een samenvoeging van de Vlaamse renovatiepremie en de premies van Fluvius voor energiebesparende maatregelen , moet hier komaf mee maken. De bedoeling is dat aanvragers in de toekomst bij één uniek digitaal loket terecht kunnen om hun verbouwpremie aan te vragen.

In afwachting van de start zijn de bestaande Vlaamse renovatiepremie en de Fluvius-premies nog afzonderlijk aan te vragen tot en met 30 juni 2022. Tussen 1 juli en 30 september 2022 is het aanvragen van premies tijdelijk niet mogelijk. Het digitale loket van Mijn VerbouwPremie, dat momenteel volop in ontwikkeling is, opent op 1 oktober 2022.

Om burgers te tonen op welke premies ze recht hebben op basis van hun inkomen, werd een gebruiksvriendelijke simulator gebouwd. Zo kan iemand met renovatieplannen beter inschatten welke premies hij of zij kan aanvragen. De simulator is toegankelijk via deze link.

Meer info: www.mijnverbouwpremie.be

Gepubliceerd op 9 februari 2022