Mobiel Energiehuis in Vilvoorde

Van 17 september tot 18 oktober kunnen inwoners van Vilvoorde terecht in het Mobiel Energiehuis voor gratis advies over duurzaam wonen en (ver)bouwen.

Gratis energieadvies

In het Mobiel Energiehuis krijg je gratis advies over duurzaam wonen en (ver)bouwen. Van 17 september tot 18 oktober kan je wekelijks op twee momenten langskomen: 

Waar vind je het Mobiel Energiehuis?

  • Op zondag 17 september op de Mobiliteitsmarkt thv de Franklin Rooseveltlaan

  • Vanaf 20 september aan De Post, Groenstraat 16, Vilvoorde

Wanneer is het Mobiel Energiehuis geopend?

  • woensdag van 12 tot 15 uur
  • donderdag van 15 tot 18 uur

Hoe kan je het Mobiel Energiehuis contacteren?

Energieaudit en warmtescan

  • In het Mobiel Energiehuis kan je een energieaudit aanvragen. Bij zo’n audit komt een energie-expert langs bij je thuis om te analyseren waar en hoe je de energie-efficiëntie van je woning kan verbeteren. Een energieaudit kost 50 euro. 
  • Inwoners van Vilvoorde krijgen de kans om tijdens de herfst en winter goedkoop een warmtescan van hun woning te laten uitvoeren. Voor slechts 50 euro gaat een energiedeskundige met een warmtebeeldcamera na waar precies in de woning warmte verloren gaat. Na het onderzoek ter plaatse stelt de expert een rapport op, met daarin onder meer sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Verder staan in het rapport tips en technische adviezen om het warmteverlies tegen te gaan. De energiedeskundige geeft ook uitleg over premies en begeleidt je bij offertes. Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en winter.