Groendaken en geveltuinen

Inwoners van tien gemeenten in Halle-Vilvoorde kunnen een beroep doen op onze groenadviseur als ze hun dak, gevel of de ruimte rond hun woning groener en klimaatrobuuster willen maken. De adviseur zorgt voor begeleiding van a tot z, van het aanvragen van de offertes tot begeleiding bij de uitvoering.

Waarom deelnemen?

Met een groendak, een groene gevel en minder verharding maak je je woning mooier, klimaatvriendelijker en beter bestand tegen wateroverlast. Een groendak en gevelbeplanting zorgen voor meer biodiversiteit én houden de hitte buiten. Minder harde ondergrond rond je huis maakt dat regenwater via de grond kan wegtrekken. Ook een groendak zorgt voor een tragere afvoer van water.

Hoe gaan jullie te werk?

Als je interesse toont, komt de groenadviseur langs bij je thuis. Ze stelt een advies op met onder meer een overzicht van de maatregelen die kunnen genomen worden. Je kan ook volledige begeleiding krijgen bij je project: van de ontwerpselectie en op het opvragen van offertes tot de keuze van de aannemer en de opvolging van de werken.

groene gevel

Kom ik in aanmerking voor een advies?

Het project zal worden uitgerold in tien gemeenten. 

Hoeveel zal het me kosten?

Voor een advies betaal je slechts een beperkt bedrag. Voor de begeleiding tot aan de uitvoering hoef je niets extra te betalen. 

Wat is het doel van het project?

De regio Halle-Vilvoorde vergroenen en klimaatrobuuster maken door op een duurzame manier om te gaan met groen en regenwater.

groendak aanleg

Vragen of inschrijven voor advies?

Annelore Michiels
Groenadviseur

Meer weten over groendaken, geveltuinen en ontharding?

Groendak

Meer info

Geveltuin

Meer info

Ontharden

Meer info

Het project is een samenwerking tussen verschillende partners:

logo energiehuis 3Wplus

Vlaams br


(met klimaatsubsidie van de provincie)